Sep 11, 2014

MEAL SHAKES SHAKLEE rendah lemak dan rendah-glycemic

nurul ain | Thursday, September 11, 2014 | 0Comments |
Apa itu Meal Shakes?





MEAL SHAKES SHAKLEE merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda.

Assalammualaikum & Salam Kasih Sayang, 

Jika anda baca entry lepas erna, anda akan tahu apa Promosi September Shaklee. Memang menarik kerana bulan ini julung-julung kalinya Shaklee menawarkan Double Promotion. Tak pernah lagi sepanjang erna buat bisnes ini, Shaklee beri tawaran best macam ni. Shaklee Collagen Powder dan Meal Shakes.

Untuk anda yang pernah ada niat nak beli Meal Shakes, saranan erna..buatlah pembelian bulan ini juga. Kenapa? Sebabnya..jika sebelum ini pihak Shaklee offer Buy 6 Free 1. Kali ni, Buy 3 Free 1 Meal Shakes Shaklee. Ada yang rasa macam banyak sangat kan kena beli sampai 6 tong Meal Shakes. Jadi, inilah peluang terbaik untuk anda beli Meal Shakes Shaklee. Bayar untuk 3 tong tetapi boleh dapat 4 tong. Disitu dah ada penjimatan sangat dan adalah sangat rugi jika anda ada niat nak beli Meal Shakes sebelum ini tetapi sampai sekarang masih tak beli lagi. Rugi rugi rugi.

Fakta tentang Meal Shakes Shaklee:
  • Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
  • Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
  • Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
  • Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.
Meal Shakes Shaklee boleh diberikan kepada bayi bermula 1 tahun (jika tidak menyusu ibu) dengan dos satu sudu kecil sahaja. Bagi kanak-kanak di bawah usia 4 tahun, Meal Shakes Shaklee boleh diberi dalam kuantiti yang sedikit untuk membenarkan tubuh mereka membina ketahanannya secara independent.

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?
  • Kanak-kanak
  • Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
  • Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
  • Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
  • Warga tua
Sebab itulah erna cakap rugi jika anda beli Meal Shakes bulan-bulan akan datang. Hubungi erna terus untuk belian bulan ini juga. Jangan risau, Meal Shakes ini bukan sahaja boleh diminum oleh kanak-kanak, malah dewasa pun boleh minum. Jadi, janganlah anda pm erna nak buy 6 free 1 bila promosi telah tamat nanti. Rebut peluang ini bulan ini juga.

Terima Kasih Sudi Singgah Zahra Amani Official Blog

Sep 10, 2014

Mealshake memang best!

nurul ain | Wednesday, September 10, 2014 | 0Comments |

Kebaikan Mealshake Shaklee


Sudah lama saya tak bercerita mengenai Mealshake. Apa Mealshake ni? Bagi yang baru mengikuti, Mealshake adalah pemakanan lengkap, dari vitamin, mineral, protein dan ayat2 al-Quran. Ayat al-Quran? 

Ya, semasa bancuh Mealshake, ibunya baca lah apa2 ayat seperti ayat 1000 dinar ke, ayat surah Toha ke, etc :) maka jadilah ia satu hidangan lengkap yang penuh khasiat dan barokah.



Mealshake bukan sahaja sesuai untuk kanak-kanak, malah seisi keluarga. Macam-macam kebaikan Mealshake ini. Ia sesuai juga untuk ibu yang menyusu, mengandung, mereka yang berdiet,atlit dan macam-macam lagi. Jom baca sekilas fakta tentang Mealshake ni..


6 fakta tentang Mealshake:

1. Nutrisi Lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.
2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.
3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.
4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.
5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.
6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

Antara kebaikan Mealshake ini ialah : 
  • rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak
  • sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas 
  • sesuai untuk seisi keluarga
  • Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga
  • Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sertakalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
  • Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
  • Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
  • Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
  • Meningkatkan selera makan anak
  • Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
  • Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
  • menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
  • amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti 

Jom baca apa kata mereka




Terima Kasih Sudi Singgah Zahra Amani Official Blog

Sep 9, 2014

Anggur Muscadine Anggur Luar Biasa

nurul ain | Tuesday, September 09, 2014 | 0Comments |

Vivix merupakan supplemen anti-penuaan terbaik didunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee.


Penemuan Revolusionari dalam anti-penuaan pada tahap selular



Di dalam kajian makmal, ramuan vivix telah menunjukkan impak kepada empat mekanisme penting penuaan pada tahap sellular.



4 Mekanisme Penuaan Pada Tahap Sellular
• Kerosakan DNA 
Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu 'typo' (kesilapan daripada yang asal) yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur.



• Pengawalan Genetik
Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap sellular.



Didalam satu penemuaan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap selullar.



• Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel
Mitochondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun fungsi sel turut menurun.



• Penimbunan Protin AGE
Penimbunan berlebihan protin AGE (Advanced Glycation End Products) boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.



Ramuan vivix adalah 10x lebih kuat dari Resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) untuk melambatkan pembentukan protin AGE.



Manfaat Vivix : 




Terima Kasih Sudi Singgah Zahra Amani Official Blog

Sep 8, 2014

Berhati-hati pilih kolagen!!

nurul ain | Monday, September 08, 2014 | 0Comments |

Assalamualaikum dan Salam Kasih Sayang.. 

Entry kali ini saya nak bercerita tentang kolagen. Kepentingan Kolagen dalam badan kita. Ya lah sekarang ni ramai yang sibuk memperkatakan tentang kolagen. Ada pelbagai jenama kolagen di pasaran. Daripada yang murah sampailah yang mahal. Ada yang diperbuat daripada sintetik dan ada yang semula jadi. Kita hanya perlu buat pilihan je. Awas! Jangan tersalah beli! Buruk padahnya!!





Sebut pasal kolagen ni tahukah kita apa itu kolagen? Takkan main sebut jer. Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin di dalam badan.. 

Ia  menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.. Kolagen disusun tiga rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga). Segmen kecil dari tiap rantai mempunyai panjang asid amino sebanyak 1.000-an dan ini merupakan penemuan terpenting abad ini.


Kolagen terdapat pada,kornea, kanta mata. kulit, salurdarah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon ,rawan sendi,  dan gigi,hati,tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti  buahpinggang,jantung serta sistem limfatik.


Apakah kepentingan kolagen kepada badan anda?

Badan kita memerlukan kolagen untuk melawan kemerosotan tubuh akibat proses penuaan. Tanpa kolagen, kulit kita akan suram, kedut-kedut mula kelihatan, rambut menipis dan beruban. Keadaan ini berlaku bila kita meningkat usia kerana pada masa itu badan kita tidak lagi menghasilkan collagen. Kehilangan kolagen di dalam tisu penghubung iaitu "tendon", ligamen, "muscle" dan "cartilage" menyebabkan pengurangan sokongan kepada struktur sendi. Keadaan ini menyebabkan kesakitan yang dipanggil "arthritis" clan kecederaan " muscolo- skeletal" .

Kolagen berfungsi sebagai ejen "chondroprotective", dimana ia melindungi "cartilage" daripada berkurangan. Kolagen merupakan bahan yang digunakan untuk pembentukan dan pembaikan 'cartilage'. Ia juga boleh mengurangkan kerosakan kepada sendi dan pada masa yang sama dapat mengurangkan kesakitan sendi dan bengkak.



Mengapa kita perlu menggantikan collagen?


Sekiranya pengeluaran kolagen berkurangan, badan kita terutamanya kulit akan menjadi kering. Kekurangan ini jelas kelihatan di permukaan kulit dengan kedutan atau kulit yang nampak kering. Masalah ini sebenamya berpunca dilapisan kedua kulit (dermis) dimana terdapatnya kolagen, “elastin” dan kelembapan. Dermis di dalam muka terdiri daripada kebanyakannya kolagen. Apabila koagen berkurangan keadaan kulit menjadi lebih teruk. Pengambilan kogen seperti dalam bentuk minuman membantu badan untuk menambah dan memperbaiki kolagen yang didapati di bahagian-bahagian seperti kulit dan juga berfaedah kepada ligamen, tulang, sendi, 'muscle', 'tendon', gusi, gigi, mata, saluran darah, kuku dan rambut.





Pengambilan kolagen tambahan membantu pembentukan semula tisu-tisu penghubung. Ini telah dibuktikan sebagai satu kaedah anti penuaan. Kolagen boleh mencegah tanda-tanda awal penuaan. Dengan pengambilan kolagen secara berterusan, anda akan dapat menikmati kehidupan dengan wajah jelita dan muda.

Bilakah masa yang sesuai menggunakan collagen?

Untuk mencapai keberkesanan terbaik, kolagen harus diambil pada waktu malam sebelum tidur kenana masa puncak untuk pembaikan dan pembentukan semula sel adalah selepas 2 jam tidur atau dikenali sebagai "alpha cycle". kolagen jaga digalakkan diambil diwaktu pagi. Bagaimanapun kolagen boleh diambil pada bila-bila masa kerana ianya adalah sejenis protein.

Kolagen Powder Shaklee dicipta dalam bentuk serbuk dan larut dengan cepat dalam air sejuk, suam atau didalam apa- apa minuman seperti jus. 




7 ramuan utama termasuk ekstrak biji Camelia Japonica, collagen ikan, ekstrak kekerang, Lactobaccilus acidophilus, Vitamin C dan Vitamin B, digabungkan untuk mempertingkatkan keberkesanan collagen RSS dan menyokong kecantukan anda dari dalam ke luar.

Manfaat Utama :
  • Semakin kita menua, tubuh kita menghasilkan semakin kurang dan semakin kurang collagen, mengakibatkan lebih banyak kedutan dan gatus halus, disamping kulit yang semakin kendur. Umur bukanlah hanya satu faktor yang menyebabkan kekurangan collagen di dalam tubuh kita. Kerosakan collagen juga boleh dipercepatkan dengan faktor luaran seperti matahari, radikal bebas di udara, air dan nutrisi, meroko dll. Justeru itu Shaklee Collagen Powder mampu membantu kulit kita mengekalkan elastisiti semulajadi dan memperlahankan kehadiran kedut.
  • Tampak lebih muda
  • Collagen juga bermanfaat dalam membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula.
  • Kuku akan menjadi lebih kuat, bintik putih akan hilang dan pangkal kuku akan mengekalkan warna yang sihat.
  • Kulit akan kurangn kering dan elastisiti akan bertambah baik. Kulit juga akan sembuh dengan cepat ini akan membantu mengurangkan parut.
  • Membantu menghilangkan tanda penuaan.
  • Rasa lebih muda
  • Collagen adalah sama penting utntuk tulang sepertu juga tulang perlukan kalsium. Collagen membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinannya menjadi rapuh.
  • Collagen juga membantu mengurangkan kesakitan dan geseran di sendi-sendi.
  • Baik untuk mata – Kornea memerlukan collagen dan ianya membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal.
  • Memastikan itak sentiasa sihat. Sel glya membekalkan nutrisi kepada itak dan ini disokong oleh collagen. Adalah penting untuk menentukan agar otak anda mendapat manfaat collagen agar minda anda tetap berkeadaan baik semakin anda menua.
Fungsi Ramuan Utama :

Collagen dari sisik Ikan Merah
  • Sisik ikan merah adalah sumber collagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan collagen haiwan.
Ekstrak biji Camellia Japonica
  • Biji Camellia Japonica terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.
Ekstrak Pfaffia
  • Pfaffia yang juga dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camellia Japonica, membantu formasi collagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa mengikat amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.
Elastin dari Collagen Ikan
  • Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Collagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan collagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal  dan elastik.
Vitamin C dan Vitamin B
  • Vitamin C menggalakkan  pernghasilan collagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita. Vitamin B turut serta  dalam metabolisma karbohidrat , lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan collagen dalam sel.
Ekstrak Kekerang
  • Glucosamine ekstrak kekerang adalah penting di dalam sistesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.
Lactobacillus acidophilus
  • Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membuna semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapapn collagen.




Terima Kasih Sudi Singgah Zahra Amani Official Blog

Sep 6, 2014

PROMOSI SHAKLEE SEPTEMBER 2014 - MEAL SHAKES & SHAKLEE COLLAGEN POWDER

nurul ain | Saturday, September 06, 2014 | 0Comments |
Assalammualaikum & Salam Kasih Sayang, 

Double promo dari pihak Shaklee untuk semua pengguna tegar Shaklee. Macam tak percaya bulan ini, Shaklee offer kita semua double promotion. Happy betul semua pengguna Shaklee. So, promosi bulan ini adalah...
  • Buy 3 Free 1 Meal Shakes 
  • Buy 6 Free 1 Shaklee Collagen Powder



Terima Kasih Sudi Singgah Zahra Amani Official Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Zahra Amani Official Blog