Jan 31, 2014

Kenali Produk Shaklee_Performance Drink

Unknown | Friday, January 31, 2014 | 0Comments |
Assalammualaikum wbt

Kebiasaannya kita mengenali minuman untuk bersukan adalah isotonik yang biasa dijual di kedai. Apa dia Performance Drink? Adakah nilainya sama dengan minuman isotonik yang dijual di kedai?? Mungkin tidak, yang dijual di kedai itu lebih murah. Namun ternyata Performance Drink jauh lebih baik, kenapa?
Sebabnya:
  • Performance Drink kurang gula (less sugar).
  • Performance Drink bersifat isotonik iaitu mempunyai kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita. Jadi ia lebih mudah diserap untuk menaikkan kadar gula dalam darah ke peringkat sepatutnya, dengan segera – kurang penat.
  • Performance Drink mengandungi sedikit natrium bagi mempercepatkan penyerapan cecair oleh tubuh – kurang haus.


Kita selalu penat bekerja seharian atau pun berjalan jauh misalnya balik ke kampung memakan masa hingga 4-6 jam memang akan bergantung pada minuman istonik. Ada sesetengah minuman istonik jika diambil secara berpanjangan akan memberi kesan pada buah pinggang. 

Namun Shaklee ada rumusannya tersendiri dan ia tidak sama dengan minuman lain yang terdapat di pasaran. Performance Drink Shaklee adalah minuman bertenaga yang mengandungi Elektrolit yang penting untuk memastikan badan bertenaga. 
Tetapi apakah itu elektrolit dan mengapa penting dalam tubuh badan kita??? Jom kita rungkaikan.. hehehe

Apakah Itu Elektrolit?

Apabila disebut elektrolit ada tiga perkara utama yang akan berkaitan iaitu Potasium (K+), Sodium (Na+) dan Chloride (Cl+). Elektrolit adalah mineral yang tidak larut dalam air dan berfungsi untuk membawa cas-cas elektrikal. Elektrolit ini ada di mana-mana sahaja dalam sel badan, dalam darah. 

Potassium, Sodium dan Chloride bertindak bersama untuk memastikan jumlah kandungan air dalam badan adalah seimbang, membawa ransangan (impuls) ke sistem saraf badan, membantu otot-otot dalam keadaan relaks dan yang penting untuk memastikan badan tidak berada dalam keadaan terlalu berasid ataupun beralkali. 

Elektrolit bertindak untuk membawa glukosa (gula darah) dan nutrient yang lain ke dalam sel-sel badan kita. Dan sebenarnya sodium dan potassium sangat penting untuk mengawal tekanan darah. Sodium dalam kehidupan seharian kita adalah garam. Kandungan yang tinggi sodium (garam) boleh menyebabkan darah tinggi. Sebab itu pengambilan sodium perlu dengan potassium untuk memastikan keseimbangan kedua-dua mineral.

Siapakah yang sesuai mengambil Performance Drink:
1. Mereka yang aktif bersukan.
2. Mereka yang berpuasa (diambil semasa sahur dan berbuka).
3. Mereka yang menghidap gout.
4. Ibu yang menyusukan anak.
5. Mereka yang kurang minum air.
6. Mereka yang kerap sakit kepala.
7. Bila rasa nak demam, atau sedang demam.
8. Kanak-kanak yang demam.
9. Menggantikan minuman ringan terutama yang berkarbonat.
….dan banyak lagi.
Dengan berperisa oren sememang Performance Drink sepatutnya menjadi pilihan seisi keluarga. Sumber: Vitamins & Mineral- Complete Idiot Guide Book

BERMINAT?

Untuk membuat pesanan dengan harga istimewa @ konsultansi percuma,
Hubungi saya Pengedar Shaklee Anda:

✉ PM/Like Page : Nurul Ain Abdul Aziz / ZAHRA Vita Shoppe
☎ Call/Sms/WhatApp/Wechat : 016 2731271 (NURUL AIN)
Terima Kasih Sudi Singgah Zahra Amani Official Blog

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Zahra Amani Official Blog